Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /storage/content/47/162047/allcom.se/public_html/index.php:4) in /storage/content/47/162047/allcom.se/public_html/wp-content/themes/PersonalPress/page-contact.php on line 1 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /storage/content/47/162047/allcom.se/public_html/index.php:4) in /storage/content/47/162047/allcom.se/public_html/wp-content/themes/PersonalPress/page-contact.php on line 1 OM OSS | allcom.se

OM OSS

Andreas, har varit verksam i IT branschen sedan 1996, första företaget startades 96/97. Efter en utbildning genomförd hos Invid i Västerås, började Andreas arbeta som anställd IT-Kosult åt TietoEnator Processing and Network, Travel and Logistics som utstationerad konsult hos American Express / Nyman & Schultz.

Arbetsuppgifterna där bestod av drift & underhåll av servrar, klienter, nätverk, support av användare, support av applikationer med mycket kundspecifik karaktär och även ansvarat för framtagandet av nya plattformar för bärbara datorer, samt ingå som teknisk resurs i olika projekt.

Ett projekt Andreas höll i var när Nyman & Schultz skulle till Cannes på uppdrag av ett av världens främsta telekombolag. Det hela innebar att Nyman & Schultz skulle på plats i Cannes, b.la. kunna boka och boka om flygbiljetter åt sin kund. Ända sättet att få detta att fungera tillförlitligt tillsammans med kopplingarna mot stordatorerna och biljettbokningssystemet på denna tid, stavades ISDN. Alltså en uppringd digital förbindelse mellan Cannes & Stockholm.

Med dubbla B kanaler uppnåddes en hastighet på 128Kbps. Kontaker knöts med France Telekom, som lovade att när vi kommer ner, ”ska allt vara klart för att ansluta er utrustning……”

När vi (Andreas som ansvarig för det tekniska åt Nyman & Schultz, och medarbetaren på Nyman & Schultz) landade i Nice för att bussas med en hel del annan personal till Cannes, kom till Nyman & Schultz plats i den jättelika mässmontern upptäckte Andreas att ingen koppartråd fanns framdraget, efter en hel del kontakt med France Telekom och 3 dagar senare så var Andreas redo att koppla in den tekniska utrustningen. 10 minuter senare, var jobbet slutfört.

Efter detta äventyr fick Andreas en hel del beröm av Nyman & Schultz hur projektet genomfördes, ett bevis på deras uppskattning var nästa stora mässa, TUR Mässan i Göteborg, där Andreas ännu en gång själv, stod som teknisk projektledare och tekniker, men den historien tar vi en annan gång.

I ett av de större projekten Andreas var inblandad i var utrullning av en helt ny IT plattform för American Express / Nymans & Schultz resebyråverksamhet. Utrullningen skedde runt om i norden på ca 180 resebyråkontor. Oftast var det en vanlig arbetsvecka i veckorna, medans helger vigdes till att flyga land och rike runt.

En händelse som Andreas kommer att tänka på är Vansbro.
”Under denna intensiva tid glömdes ett litet enmanskontor bort som låg i Vansbro. Denna medarbetare hos Nyman & Schultz hade ett stort upptagningsområde bland sina kunder, och glömdes helt sonika bort när ”knappen” ställdes om till den nya plattformen, medarbetaren vart helt plötsligt av med möjligheterna att boka affärsresor åt sina kunder. Sagt och gjort så var det bara tvunget att lösas, det dygnet sov Jag inte många minuter, men problemet löstes.”

En annan rolig hädelse under utrullningen av den nya IT plattformen var ett av kontoren som låg i Köpenhamn, Danmark.
”En hyrbil bokades i mitt namn som efter en flygresa med Turbopropplan från Västerås, hämtades upp på Sturups flygplats. Samtidigt befann sig min kollega redan i Malmö, så honom skulle jag hämta upp innan färden mot Danmark tog vid. Vi åkte över den då ny öppnade Öresundsbron mot kontoret i Köpenhamn, för att mötas av ett hav av kartonger och utrustning som redan i förväg skeppats från Stockholm. Sagt och gjort så arbetade vi på oavbrutet tills allting var uppsatt, testat och klart. Det var bara det att jag skulle hinna med ett flyg till Västerås vid 18.35 (om jag minns rätt). Vi var klara i relativt god tid och redo för tillbakaresan mot Sverige, om det inte vore för ovädret som dragit in.”

”När vi skulle korsa bron mot Malmö, så visade det sig att för första gången sedan den öppnats, så stängdes bron på trafik pga. hårt väder. Tiden gick och jag tror till och med att det var så att det var min kollega som ringde till resebolaget och sa att Andreas kunde bli någon minut sen. 10 minuter innan utsatt tid för avgång av flyget, öppnades bron för trafik igen. Hem kom jag ialla fall, trots att flygplanet var tvunget att cirkulera ovanför Västerås flygplats i väntan på att snöröjarna skulle hinna röja all nykommen snö på landningsbanan.”

”Veckan efter låg det ett brev i brevinkastet, från polisen i region Skåne med ett foto föreställande mig bakom ratten på hyrbilen, i ett ohyggligt ruskväder. Det gick lite för fort men Jag han ju med flyget, ialla fall.”

Efter Andreas avslutat sin anställning hos TietoEnator Processing and Network, Travel and Logistics startades allcom.se 2004, där uppdragen varit varierande, från enmansföretag till företag med uppemot 30-40 talet anställda, men även mindre föreningar & privatpersoner.

Välkommna att kontakta oss för att se hur vi kan hjälpa just Er.

Captcha:
2 + 2 =